ASBÜ SBF Seminerleri: Doç Dr. Çağla Ökten "Expansion and Equality in Higher Education"

wewewe   Konuşmacı:  Doç Dr. Çağla Ökten (Bilkent Üniversitesi)

Konu:   Expansion and Equality in Higher Education

Yer:    Güvercinlik Salonu

Tarih:  09.10.2019

Saat:   15.00

Çağla Ökten, Northwestern Üniversitesinde iktisat bilimi üzerine yaptığı doktorasını 1999 yılında tamamladı. Sivil toplum kuruluşları, yapılan bağışlar, toplumsal ve sosyal ağlar konularında ABD ve Endonezya üzerine yaptığı akademik çalışmalar, Journal of Public Economics, Journal of Population Economics ve World Development dergilerinde yayınlandı. Bu alanda 2000 yılında Virginia Hodgkinson Araştırma ikincilik ödülünü aldı. 2016 yılında birincilik ödülüne layık görülen Palgrave Handbook of Global Philanthropy adlı kitaba bir bölümünü yazarak katkıda bulundu. Doç. Dr. Ökten son zamanlarda Türkiye eğitim ve işgücü piyasası üzerine araştırmalar yapmaktadır. Türkiye’de üniversitelileşme ve alan seçimi üzerine yaptığı çalışmalar Economics of Education Review dergisinde yayınlandı. Doç. Dr. Ökten şu an üzerinde çalıştığı projede, üniversite sayısında ve kontenjanlarda son dönemde yapılan artışların eğitim ve işgücü piyasası üzerine etkilerini araştırmaktadır. Doç. Dr. Ökten, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesidir ve iki çocuk annesidir.