ASBÜ SBF Seminerleri: Dr. Mabid-Al-Jarhi "Search Models, Samuelson-Friedman’s & Hosios’ Inefficiencies and Islamic Finance"

dfsdf

Konuşmacı: Dr. Mabid-Al-Jarhi

Konu: Search Models, Samuelson-Friedman’s & Hosios’ Inefficiencies and Islamic Finance

Yer: Güvercinlik Salonu

Tarih: 26.02.2020

Saat: 15.00

Konuşmacı Hakkında: Para politikası ve finans ekonomisti Dr. Mabid Al-Jarhi, lisans eğitimini Kahire Üniversitesi, yüksek lisans eğitimini Illinois Üniversitesinde tamamlamıştır. Daha sonraki akademik çalışmalarına ABD’de devam eden Dr. Mabid, UCLA’da misafir araştırmacı olarak çalışmış, USC’de ise doktora eğitimini tamamlamıştır. Halen ASBÜ'de ekonomi ve finans profesörü ve Uluslararası İslami Ekonomi ve Finans Merkezinin kurucu üyesi olan Dr. Mabid Al-Jarhi, kısa bir süre içinde yayın hayatına başlayacak olan İslam Ekonomisi Dergisinin de Genel Yayın Yönetmenidir. Dr. Mabid Al-Jarhi, IDB’nin, 2019 yılında verdiği İslam Ekonomisi, Bankacılık ve Finans ödülünün sahibi olmuştur. Dubai Finans Piyasası, DFM, Kraliyet Ekonomi Derneği ve Uluslararası İslam Ekonomisi Derneğinin Şeriat Kurulu üyesidir.

IsDB Ekonomi ve Politika Planlama Dairesi Direktörü olarak SESTRIC Ankara'nın kurulmasına katkıda bulundu ve OIC üyesi ülkeler arasında ticaretin geliştirilmesi amacıyla geliştirilen finans programına öncülük etti. Arap Merkez Bankaları Yöneticileri Kurulu Genel Sekreterliği, Arap Ligi ve Arap Para Fonuna yıllık olarak sunulan Arap Ekonomileri Müşterek Raporu Editörlüğü, Emirates İslam Bankası için eğitim müdürü ve mali müşavir olarak çalıştı ve Cezayir, Bosna ve Kazakistan’da yeni İslami Bankaların kurulması, ve Suriye ile Kazakistan’da islami bankacılığa izin vermek için bankacılık yasaları değişiklik çalışmalarına katıldı. Güney Kaliforniya Üniversitesi, Kahire Üniversitesi ve Ulusal Planlama Enstitüsü’nde ekonomi dersleri verdi. İran’da Humeyni Enstitüsü, Katar’daki Hamad Ben Khalifa Üniversitesi ve Malezya’daki INCEIF Küresel İslami Finans Üniversite’sinde İslam Ekonomisi dersleri verdi. Şu anda analitik İslam Ekonomisi’nde elektronik ortamda yayınlanacak ve herkesin erişebileceği ilk ders kitabı üzerinde çalışıyor. Söz konusu çalışma alanında atılımlar içermektedir. 1938 yılında Fayyum Mısır’da doğdu. Evli, altı çocuk sahibi ve dokuz torun sahibidir. Neşredilmiş bir iktisatçı ve neşredilmemiş bir (Arapça) şairdir.