Ana içeriğe atla

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle Ürdün'de bulunan Türkiye Büyükelçiliği tarafından düzenlenen “Kadınlar İçin Ekonomik Adalet” konulu panelde, bölümümüz Dr. Öğretim Üyesi Barış Alpaslan konuşmacı olarak Türkiye'den davet edilmiş ve katılmıştır. 

 

Açılış konuşmasını Türkiye Büyükelçisi Murat Karagöz'ün yaptığı panelde, UNESCO Sürdürülebilir Kalkınma 2030 Hedefleri İhtisas Komitesi üyesi olan, Dr. Alpaslan başta Türkiye, Ürdün ve Lübnan olmak üzere bölge ülkelerine yönelik Suriyeli mülteci göçü ve kadın mültecilerin durumu hakkında bilgi vererek, bu konuda istatistik bilgiler vermiştir. Türkiye’deki kadın mültecilerin ağırlıklı olarak tarım ve tekstil sektörlerinde çalıştıklarını ve iş hayatında karşılaştıkları sorunların başında düşük ücretin geldiğini belirtmiştir.

 

Panelde ayrıca 7 yıldır Zaatri kampında yaşamakta olan Suriyeli mültecilerden Zad al-Kheir ve Türkiye’nin Gaziantep ilinde yaşayan Suriyeli mülteci Oroub Nana Suriyeli kadınların göçmenlik süreçlerinde yaşadıkları zorlukları dinleyicilerle paylaşmıştır. Panelde, Ürdün Senato Üyesi Sawsan al-Majali ise konuşmasında Suriyeli mültecilerin yaşadığı psikolojik baskıya ve bunu hafifletme yöntemlerine değinmiştir.  

 

Barış hoca

Büyükelçimiz

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.