Kıvılcım

• Makroekonomi
  • Ekonometri
Biyografi

Prof. Dr. Kıvılcım Metin Özcan Lisans derecesini T.O.D.A.İ.E bağlı Sevk ve İdare Yüksek okulundan 1979 yılında aldı. Akademik hayata 1981 yılında Gazi Üniversitesi'nde İktisat bölümünde araştırma görevlisi olarak başladı. Master derecesini 1984 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi İktisat bölümünden ve Doktora derecesini 1992 yılında Ingiltere`de Oxford Üniversitesi`nden İktisat dalında  almıştır. Aynı yıl Bilkent Üniversitesi İktisat bölümünde yardımcı doçent olarak çalışmaya başlamış ve 1995 yılında doçent olmuştur. Bilkent Üniversitesi İktisat bölümünde 20 yıl çalıştıktan sonra  2012 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi`ne profesör kadrosu ile  geçmiştir. 2017 yılı Eylül ayına kadar Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi`nde Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü`nde İktisat Teorisi Anabilim dalı başkanı olarak çalışmıştır. 2017 yılı Eylül ayında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ndeki görevine başlamıştır. Endeksli dergilerde ve kitap bölümlerinde çok sayıda eseri bulunmakta, bir çok derginin akademik kurullarında yer almakta ve iktisadi kuruluşlarda üyelikleri bulunmaktadır.

Formel Roller
  • İktisat Teorisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
Verdiği Dersler
  • EKON 505 Monetary Theory
  • EKON 506 Financial Economics
Web URL
kivilcimmetinozcan
Öne Çıkan Özellikler
  • Enerji verimliliği ve enerji verimliliği yatırımları üzerine çalışmaları vardır.
  • Makroekonomik modelleme ve enflasyon modellemesi üzerine çalışmıştır.
  • Borsa endeksi ve makroekonomi belirleyicileri üzerine çalışmaları vardır.
  • Büyüme ve Faktör verimliliği üzerine çalışmaları bulunmaktadır.
  • Parasal iktisat üzerine uygulamalı çalışmaları vardır.
Akademik nitelikli veciz söz

"Bir ülkenin geleceği o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır." ALBERT EINSTEIN

Tanımlayıcı Bilgi

Makroekonomik modelleme ve enflasyon çalışmaları ile tanınan bir akademisyendir.