Lisansüstü öğrenciler için üç farklı diploma yolu (track) seçeneği

Farklı alt araştırma alanlarında uzmanlaşmak isteyen lisans üstü öğrenciler, Ekonomi Bölümü tarafından tasarlanan üç ayrı diploma yolundan (track) birini takip etme fırsatına sahiptir.

Lisans üstü öğrenciler eğitimlerine otomatik olarak standart program içinde başlarlar ve herhangi bir diploma yolu tercihi yapılmadığı sürece standart program gereksinimleri dahilinde mezun olurlar.

Aynı zamanda, diploma yolu seçimi bağlayıcı değildir. Bir diploma yolunu seçen lisans üstü öğrenci, sonrasında standart programın gereksinimlerini tamamlaması şartıyla standart programdan mezun olmayı tercih edebilir. Aynı zamanda, başta standart programda bulunan lisans üstü öğrenci, bir diploma yolunun gereksinimlerini tamamlaması şartıyla sonradan da diploma yolu seçeneğiyle mezun olmayı tercih edebilir.

Diploma yolu (track) seçenekleri:

1.         Kalkınma Ekonomisi

2.         Politik Ekonomi

3.         İslam Ekonomisi

Diploma yolu (track) şartları:

1.       Standart program derslerine ek olarak, seçilen diploma yoluna göre önceden belirlenmiş fazladan bir ders almak ve başarıyla tamamlamak

2.        Bitirme tezini seçilen diploma yolunun kapsadığı araştırma alanında yazmak

Diploma yolu (track) avantajları:

1.        Bir araştırma alanında uzmanlaşmak

2.        Bir araştırma alanında daha detaylı ve derinlemesine bilgi sahibi olmak

3.        Tamamlanan diploma yolunu belirten ve lisans üstü diplomasına ek olarak verilecek resmi belge